Una banda de full és el mateix que un pastís de pasta fullada i fruites, una coca de crema i fruita o una banda de crema amb fruita. Aquest pastís té molts noms, perquè cadascú l'anomena com vol.
És un pastís molt fàcil de fer i que sempre fa molt de goig en una taula. Vinga, animeu-vos a fer-la i quedareu com uns reis!
INGREDIENTS
Pel muntatge:
- 1 massa fullada rectangular (jo utilitzo marca Hacendado)
- 1/2 litre crema pastissera
- Gelatina neutre per a pastissos
- Fruita al gust
- 1/1 litre llet sencera
- 2 rovells d'ou
- 100g sucre
- 80g farina de blat
- colorant alimentari groc
- 1/2 branca canyella
- 1 c/c vainilla ensucrada
- Pell de mitja llimona
Per a la gelatina neutre
- 100cl aigua
- 50g sucre
- 1/2 fulla gelatina neutre
PROCEDIMENT
1. Comencem preparant la crema pastissera, ja que necessitarem que estigui freda. Posem a bullir 400ml de la llet amb la pell de llimona, la canyella i la vainilla ensucrada.
A banda, en un vol, barregem els rovells amb el sucre fins a que blanquegin, hi afegim la resta de la llet i una gota de colorant alimentari.
Un cop la llet hagi bullit uns minuts amb les espècies, la colem per quedar-nos només amb la llet, i hi afegim la barreja de rovells. Mantenim la barreja a foc baix i sense deixar de remenar, fins a que espessi.
Quan ja hagi espessat, la posem en un recipient de vidre i la tapem amb paper film al buit, així no ens farà una crosta. Deixem que es refredi completament.
2. Fem la massa al forn, tal i com indiquen les instruccions de l'envàs. Per a que ens quedi més maca, hem de doblegar els costats i enganxar-los amb una mica de llema d'ou. I per a que no s'infli, doncs punxem la base i li posem una mica de pasta o llegums per sobre, però no pels costats doblegats.
Si voleu, podeu pintar la massa amb una mica de rovell o clara, però no fa falta. Podem abrillantar-la quan pintem amb la gelatina neutre.
Deixem que es refredi completament.
3. Tallem les fruites que haguem escollit i com volem. Aquest pas és totalment personal, ja que no a tots ens agraden les mateixes fruites ni tenim el mateix estil decoratiu. Si no esteu inspirats, no patiu, aquí us deixo alguns exemples: fruita laminada i ordenada a files, fruita laminada i ordenada en cercles o fruita tallada petita i mesclada (estil macedònia).
4. Ja només ens queda preparar la gelatina neutre, abans de muntar el pastís. Per a preparar-la, hem de posar l'aigua a bullir amb el sucre i, quan la fulla de gelatina estigui tova (prèviament l'hem de posar en remull amb aigua freda), l'afegim a l'aigua bullint. Deixem que bulli fins a que obtinguem un tacte viscós.
La reservem a l'olla fins a que l'utilitzem.
4. Ja podem muntar el pastís! Posem crema a la base, tanta com vulgueu. Després posem la fruita per sobre, amb la forma que més us agradi. Finalment, ho pintem tot amb la gelatina i... JA HO TENIM TOT LLEST!
Espero que us agradi i que gaudiu del pastís!
BON PROFIT
BON PROFIT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada