La gràcia d'aquest pastís és
que es fa durant 10 dies, no necessita nevera ni electrodomèstics moderns i la
massa mare us l'ha de donar algú. La història d'aquest pastís és que, abans de
posar-lo a coure, separes tres gots mig plens i els dónes a algú que sàpigues
que farà el pastís. O també podeu congelar-vos, així en tindreu per una altra
ocasió.
PROCEDIMENT:
DIA 2 --> Remenar amb una cullera de fusta.
DIA 3 --> No tocar!
DIA 4 --> No tocar!
DIA 5 --> Afegir mig got de
sucre, un de farina i un got de sucre. NO REMENAR!
DIA 6 --> Remenar amb una cullera
de fusta.
DIA 7 --> No tocar!
DIA 8 --> No tocar!
DIA 9 --> No tocar!
DIA 10 --> Afegir 2 gots de
farina, 1/2 got de sucre, 1 rajolí d'oli d'oliva, 1 got de llet, 1/2 got de
nous pelades i trossejades, 1 sobre de llevat, 2 ous, 1 poma pelada, 1/2 got de panses i tallada
petita, 1 pessic de sal, canyella, vainilla i ratlladura de taronja.
Deixar reposar una
horeta.
Coure al forn durant
40 minuts a 180ºC.
Ja veieu que és un pastís amb un
procediment llarg, però molt fàcil. Així que, per molt plenes que tingueu les
vostres agendes, segur que podeu invertir 10 minuts al dia per fer el pastis.
De debò us ho dic, el resultat compensa :)
Jo he fet el pastís sense panses. I una part de la massa l'he fet amb pera, en comptes de poma. Amb això vull dir que si vols canviar alguna cosa, cap problema. Aquesta massa accepta moooolts canvis: posar-hi xocolata, posar-hi més fruits secs o treure'n, posar-hi un altre tipus de fruita... O posar-hi una capa de crema!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada