![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglKkDzoRFnh23uZbZ2eySUmXEMRJQDYksmwu6PVhTNQw_rP86iCNGTh8Z7iPCxZ_vKl5YunTCFclhzeFsreV5P-Dv9jFI9HlhL_CWaf-fZhZbU3lSiMgC-ep0fA6njKmTwMBHR35pIxk-5/s1600/truita+11.jpg)
Hola de nou gent! Avui la cosa va de truites, amb dedicatòries incloses. La truita de patates va per la co
mpanya de pis, que la pobre trobar a faltar el menjar mediterrani i ja s'estava morint de ganes de tornar a menjar-ne una. I la de pèsols és pel Luís, un amic colombià que es va quedar sorprès per la meva afició als pèsols :)
I també van per a tots vosaltres, perquè ajudeu a que el meu blog tiri endavant i em mantingui motivada per continuar publicant.
INGREDIENTS:
- 3 patates mitjanes
- 2 cebes
- 6 ous
- 1 tassa de pèsols
- 1/3 de tassa de llet
PROCEDIMENT:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhNphyphenhyphennregsZV3q-hoNnGTM-f5rx-hMTme_qGqBziBF8CWxSSYalcikuN5mrtzetLCleke9bHwlwDtzPGsxVzfFClZpN_S9pXb-b-uFOkOWAF8MRDt9EuwZoR_UYhm-W1Aue_qU8C5-LK1h/s1600/truita+1.jpg)
1. Comencem pelant les pat
ates i la ceba. Per una banda, tallem les patates a quarts, i els quarts els tallem a "llesques" d'un parell de mil·límetres d'ample. I la ceba la tallem a quadrats petits.
2. Agafem dues cassoles i les omplim d'aigua. A la més petita i posem els pèsols a bullir; i a la més gran i posem les patates. I en una paella amb un raig d'oli, hi posem a coure la ceba a foc mig-baix i tapada amb la tapa (la pròpia aigua de la ceba crearà vapor i ens ajudarà a que es cogui més ràpid).
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJRhH2SEvQgP8FKXqR3899eItMpf_1WR0EKneePxEPLzCCeGgT7m9k3S5ngbQvlzvHRoE4ERSfvZujkJxsQ-eMb1lXH9y1m_scSK-WRHcNEhKyuAhpAUynZ2L5k3BTrL4FS23vdzud6P8X/s1600/truita+4.jpg)
3. Agafem un bol gran i batem els ous. Hi afegim la llet i ho salpebrem al gust.
4. Ara que ja tenim els pèsols bullits, les patates també bullides i la ceba cuita, agafem dues paelles netes, els hi posem un raig d'oli d'oliva i les posem a escalfar.
5. Per una banda, separem un cullerot i mig de la barreja d'ou i l'hi afegim els pèsols i una mica de la ceba cuita. Aquesta truita la farem en la paella més petita, quan l'oli ja estigui calent. I per l'altra banda, afegim la patata i la resta de la ceba a la barreja dels ous i també, quan l'oli estigui calent, doncs ja ho podem posar a la paella.
6. Només ens queda esperar a que es coguin una mica per poder-les girar. Us recomano que feu les truites a foc mig-baix, perquè sinó es cremarà i no la podreu girar perquè encara estarà massa crua. I una altra recomanació, 100% útil, és utilitzar el plat del microones per girar les truites. No trobareu un plat més pla en tota la casa, o això és el que em passa a mi...
I ara, ja com a súper-mega-recomanació, és que suqueu unes llesques de pa de pagès amb tomàquet, oli i sal i hi poseu les truites a sobre. No hi ha menjar més bo que aquest!
BON PROFIT :)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada