diumenge, 13 de gener del 2013

ESPAGUETIS NEGRES

     Aquesta és una recepta que fa molts dies que volia provar de fer i, per fi, ahir vaig trobar l'oportunitat de provar-la. No és gens complicada ni requereix implicar molt temps ni diners (important en aquesta època post-Nadal on tots hem tirat la casa per la finestra jij).
     El més important és tenir tots els ingredients preparats abans de començar, ja que sinó és una mica estressant i sempre t'acabes descuidant alguna cosa o pitjor, se t'acaba cremant!! Que això fa una ràbia...

     Doncs bé, la recepta és la següent:
INGREDIENTS (4 persones):
- 400 g espaguetis o tallarines
- 1 dent d'all
- 1 porro o ceba mitjana
- 1 sèpia mitjana
- 1 calamar mitjà
- 8 gambes vermelles
- 8 musclos
- 150 ml fumet de peix
- Tinta de calamar
- Oli d'oliva verge
- Sal i julivert fresc.

PROCEDIMENT:
Com ja he dit abans, començarem tallant tots els ingredients: la ceba o el porro a quadrets petits, l'all a làmines fines o també a quadrets petits, el julivert també petit, la sèpia a quadrats grans i el calamar a rodanxes. També pelarem les gambes i els musclos els courem al vapor.
- Mentre posem la pasta a coure en una olla amb aigua bullint i sal, fem la sèpia i el calamar tot junt en una paella (tipus la de la foto). No hi tirem sal, així quedaran tendres.
- Quan estiguin fets, ho retirem de la paella i ho deixem en un plat a part. Seguidament sofregim el porro (o la ceba, si us agrada més) i l'all, també en la mateixa paella. Tampoc hi tirem sal.
     Segurament ara la pasta ja estarà al dente, així que la retirem del foc i la deixem en un escorredor. Jo recomano que la refredem amb aigua freda, així no s'acaba de coure, i li tirem un raig d'oli, així no se'ns enganxa.
- Ara que ja tenim gairebé tots els ingredients fets, tirem la tinta amb el fumet a la paella i barregem bé.    Seguidament, hi aboquem tots els ingredients cuits, juntament amb els espaguetis i ho remenem fins que tot hagi quedat impregnat de salsa. És ara quan rectifiquem de sal (i si volem de pebre).
- I ja només ens queda servir. Abans, però, daurem les gambes en una paella amb una mica d'oli i agafem dos musclos i els hi treiem la closca o només la de d'alt, com més us agradi. 
     Per muntar el plat queda molt bé si agafem un plat fons i li posem una mica d'espaguetis fent una muntanya, a sobre hi posem dues gambes i també dos musclos. 
      I ja per acabar-lo de fer més bonic, podem posar un rajolí d'oli amb julivert fent una mena de "ziga-zaga"  pel plat, així li donarem un toc de color.

Espero que us agradin tant com a mi i BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada