dimarts, 25 de desembre del 2012

TORRÓ DE LLEMA

     Aquesta és una altra recepta molt fàcil de fer i que queda molt bé. I, a més, ajuda a la nostra butxaca en temps de moltes despeses: els regals, el menjar, la benzina del cotxe, els mil amics invisibles... i a sobre ens cobren una fortuna per un turró!!
    Així, amb aquesta recepta, ja no teniu excusa per no servir turrons o racionar-los perquè amb un en tingueu suficient per a tota la família.

INGREDIENTS:
- 200 g farina d'ametlla (o ametlla crua i la tritureu, que encara és més econòmic)
- 150 g sucre glass (o sucre normal i el tritureu, que encara fareu més econòmica la recepta)
- 3 rovells
- 80 ml aigua
- Sucre per cremar

PROCEDIMENT:
Aquesta recepta es fa en dos dies, ja que necessitem que el torró es comprimeixi per agafar consistència i cos.
1r dia
- Per començar, preparem l'almívar amb l'aigua i el sucre. Ho retirem del foc.
- Un cop el tinguem fet i s'hagi refredat una mica, hi afegim els rovells i remenem fins que s'incorporin completament.
- Per acabar avui, hi afegim la farina d'ametlla i barregem fins que quedi una pasta homogènia.
- Posem la pasta resultant en un motlle de silicona, la tapem amb paper film fent el buit i hi posem algun objecte pesant a sobre, per tal que es comprimeixi la pasta.
2n dia
- Retirem el torró del motlle, vigilant que no se'ns trenqui i hi tirem sucre en abundància i el cremem.
Si t'agrada que quedi com una capa d'almívar entre el torró i el sucre cremat, símplement has de fer una mica més d'almívar i pintar el turró. Un cop pintat, hi afegim sucre i el cremem.

Espero haver-vos ajudat a estalviar aquest Nadal, sense deixar de disfrutar del bon gust dels turrons.

BON NADAL!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada