dimecres, 1 d’octubre del 2014

PEIX AMB LLENTIES

I una altra recepta de supervivència. En aquesta casa cuinar és com una mica impossible, començant perquè som cinc vivint i només tenim dues forquilles... i ja no us dic els pocs estris de cuina que tenim: dues olles mitjanes, una olla microscòpica, dues paelles que semblen una llima, una paella força nova i un túrmix. Algú em pot explicar com podem cuinar?? Fer una truita ja és tota una aventura, imagineu-vos intentar fer una paella (que ho vaig aconseguir).

Però bé, avui us publico una recepta fàcil, ràpida i molt gustosa. Es tracta d'aprofitar les llenties que tenia congelades de l'altre dia i afegir-hi un llom de peix blanc. Ja veieu que és fàcil, ràpid i ho podem fer com a plat únic per dinar.

INGREDIENTS:
   - 1/2 got de llenties per persona
   - 1 ceba cada dues o tres persones

   - 1 pastanaga petita cada dues o tres persones
   - 1 filet de lluç per persona
   - 1 grapat d'arròs (opcional)

PROCEDIMENT:
   1. Comencem la recepta el dia anterior, posant les llenties en remull durant tota la nit. Amb això aconseguim que la cocció sigui molt més ràpida.
   2. Abans de posar les llenties a bullir, sofregim la ceba i la pastanaga. Millor si ho fem a la mateixa olla on bullirem les llenties, així agafaran més gust.

   3. Quan ja ho tinguem tot sofregit, retirem l'oli sobrant, posem les llenties i afegim aigua. Ho deixem bullint fins que les llenties estiguin cuites.

   4. Un cop bullides, les escorrem i les reservem. Fem el peix a la planxa, que el podem condimentar amb sal i espècies o pebre, com preferiu.
   5. I ja podem muntar el plat: posem les llenties com a base i acabem posant el filet per sobre.

Que, fàcil no? I segur que no us ha tret més d'una hora de la vostra vida. Inclús, si encara voleu estalviar més temps, podeu comprar les llenties de pot i passar-les per la paella; no serà el mateix, però tampoc està tan malament.
Al cap i a la fi, a la cuina es tracta de ser pràctic i saber decorar els plats. El menjar entra pels ulls, així que si sabem decorar-lo no fa falta que ens "matem" fent elaboracions esferificades o amb nitrogen. El menjar del dia a dia pot resultar molt millor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada