dilluns, 24 de novembre del 2014

PASTÍS DE FORMATGE SENSE FORN

Un pastís de formatge agrada a gairebé a tothom (grans, petits, amics, familiars...) i es pot menjar en qualsevol ocasió (de postres, per berenar, pel sopar, entre hores...). Així que la única excusa que tenies fins ara per no menjar-te'l era haver de fer-lo, però això s'ha acabat. Amb la recepta que ara et donaré ja veuràs com en menys de 15 minuts ja el tindràs llest. I, fins i tot, te'l podràs menjar just acabat de fer!!
Nosaltres l'hem preparat en el Taller de cuina del PICA (Punt d'Informació Juvenil de l'Ametlla del Vallès) i alguns dels joves no han pogut resistir-se i se l'han menjat només posar-lo al got. La temptació ha pogut amb ells :P

Bé, ja us deixo de donar la tabarra i us passo la recepta.


INGREDIENTS:
   - 500g de formatge fresc per untar (tipus Filadelphia)
   - 200ml de nata per muntar (35% m.g.)
   - 120g sucre
   - galetes de maria o digestives
   - 2 fulles de gelatina
   - melmelada (maduixa, fruites del bosc, llimona, taronja, figues...)
   - 3 cullerades soperes de mantega o margarina

PROCEDIMENT:
   1. Comencem triturant les galetes amb la mà de morter i, un cop ben esmicolades, les barrejarem amb la mantega o margarina (que ha d'estar a temperatura ambient). Un cop ja ho tenim ben barrejat, ho posem en el motlle que haguem escollit i ho reservem dins de la nevera.
                 Us recomano que utilitzeu motlles individuals o un motlle que se separi la paret,
                 perquè sinó no el podreu desemmotllar bé i segurament es trencarà quan el serviu.
   2. En un bol, muntem la nata i la reservem.
   3. En un altre bol, barregem el formatge amb el sucre.
   4. Un cop tenim la nata i la barreja del formatge, ho mesclem en un mateix bol. El millor és anar tirant de mica en mica la nata muntada al formatge i mesclar amb una llengua pastissera (barrejar fent voltes de baix a d'alt).
   5. Quan ho tinguem tot ben mesclat, posem la barreja en el motlle i reservar a la nevera.
   6. Per acabar, estovem les fulles de gelatina en aigua freda i, en un bol, hi posem melmelada, una mica d'aigua i les fulles de gelatina. Ho posem al microones a escalfar (no fa falta que ho fem bullir) i ho barregem fins que la gelatina es desfaci. Finalment, la posem per sobre del pastís.


NOTA 1: si el pastís és per a nens podem canviar les galetes per galetes Oreo o de xocolata, i també la melmelada per mini Oreos o decorar el pastís amb filets prims de xocolata.
NOTA 2: si el pastís és per a gent més exigent, podem afegir una baina de vainilla tallada per la meitat mentre fem la barreja i, just abans de posar-ho en el motlle, les traiem. Per aconseguir més gust podeu treure la part de dins i afegir-la a la barreja.
 O tirar raspadura de llimona. Ep! no tiris suc de llimona, que podria tallar la nata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada