divendres, 15 de febrer del 2013

GOTETS DE PETIT SUIS



Hola culleretes!! Com van els dies de febrer??
Suposo que el Dijous Gras vau menjar una truita, botifarra d'ou i coca de llardons.. I ara ja esteu pensant en els bunyols de Quaresma i la Mona de Pasqua.
Bé, avui no us penjaré cap d'aquestes receptes, que ho faré més endavant; sinó que us penjaré una recepta que fa temps que li vaig prometre a una molt bona amiga que li faria. Doncs bé, avui toca preparar uns gotets de mousse de petit suis amb base de galetes digestives i cobertura de melmelada de maduixa.

La idea original de la recepte l'he tret de la pàgina web http://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/, una pàgina web de postres que us recomano. Són postres molt bons i de dificultat baixa-mitjana. I, us ho prometo, tots surten boníssims.

INGREDIENTS:
- 200 g galetes digestives (o tipus Maria, si així ho preferiu)
- 40 g mantega o margarina
- 200 ml nata per muntar (35% m.g.)
- 200 ml llet (pot ser desnatada, si així ho preferiu)
- 6 petit suis gust maduixa
- 50 g sucre 
- 5 fulles gelatina

- 2 fulles gelatina
- 1 pot melmelada maduixa (sense trossos de fruita)

- 12 mores de llaminadures per decorar
- 12 gots o envasos transparents individuals

PROCEDIMENT:
     Començarem triturant les galetes  barrejant-les amb la mantega fosa. La barreja la posarem en el fons de cada envàs i ho premsaren. Ho deixem reposar per a que "solidifiqui".
   Posarem en remull les 5 fulles de gelatina amb aigua freda. Mentrestant, barregem el sucre, la meitat de la llet, els petit suis i la nata per muntar.
     Un cop la gelatina s'hagi estovat, escalfem la resta de la llet al microones i hi desfem les fulles de gelatina. Introduïm la llet a la barreja anterior i aboquem el resultat en els envasos. Ho deixem reposar a la nevera durant tota la nit.
     Ja a l'endemà, posem a estovar les 2 fulles de gelatina i, mentrestant, escalfem la melmelada per a que es liqüi. Un cop calenta i la gelatina tova, ho barregem. Aboquem una mica de la melmelada sobre la mousse.
     Finalment, decorem cada got amb una llaminadura.

NOTA: si la melmelada té trossos de fruita, la colem abans d'abocar-la sobre la mousse. O la triturem abans d'afegir-hi la gelatina.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada