diumenge, 24 de febrer del 2013

PASTÍS DE POMA

     Hola lectors!!! Com porteu el fred?? Segons diuen, aquesta ha sigut la nit més freda de l'any. Però això no és excusa per deixar de banda la cuina i passar-nos el dia davant la llar de foc mirant la tele. Per això, us proposo un pastís de poma, o tarta de poma, bonííííííííííííííssim!!!
     La recepta és fàcil, ràpida i molt senzilla, així que encara teniu menys excusa per no fer-la. Aquí va la recepta.

INGREDIENTS:
- 1 pasta de full
- 2 pomes mitjanes (o 3 petites)
- 150 g sucre
- 4 ous
- 3 c/s rases de farina de blat
- 1 llimona
- 600 ml llet
- 100 g sucre
- 100 ml aigua

PROCEDIMENT:
     Primer de tot, hem de posar a coure en séc la pasta de full. Per tant, la posarem en un motlle, amb paper de ceba per a que no s'enganxi, i la cobrirem amb macarrons o cigrons. La posem 10 minuts a 180ºC i, després, la posem 5 minuts més, però ara sense la pasta o els cigrons.
     Mentre coem la pasta, aprofitem per fer les natilles o crema. Barregem els ous, el sucre (150 g), la farina de blat, la llet i la pell de la llimona (podem tirar la pell sencera o la ratllem). I quan ho tinguem ben remenat, ho posem al foc fins que espesseixi, però recorda que no pot bullir.
     Un cop tenim la massa feta i les natilles, pelem les pomes i les tallem (tal i com es veu en la foto). No tiris la pell de la poma, ja que l'aprofitarem per preparar l'almívar brillant.
     Posem la crema en la pasta i la poma sobre la crema. Ho posem a coure al forn a 180ºC fins que la poma estigui cuita. Després, ho posarem 5 minuts amb el grill i a una altura alta així es torrarà una mica.
     Mentre es cou el pastís, farem l'almívar. Hem de barrejar l'aigua, el sucre (100 g) i la pell de la poma fins que quedi com si fos cola líquida (s'ha de fer un fil quan separem els dits).
     Quan el pastís estigui fet el pintem amb l'almívar fins a que creiem que ja brilla suficient.

NOTA: la pasta l'hem de posar a coure en un motlle una mica més petit, ja que han de quedar unes parets per tal que la crema no caigui. I si no ho vols fer així, no posis la crema fins a les cantonades.

Apa, espero que us quedi molt bo!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada