diumenge, 10 de febrer del 2013

UN BON DINAR AMB ELS AMICS

     Ahir tenia un dinar amb un parell d'amics de tota la vida. I, es clar, no els hi podia fer qualsevol cosa per dinar, però tampoc tenia molt de temps per preparar-lo, així que vaig decidir fer un menú senzill i ràpid, però MOLT BO!!
     Per picar vaig preparar unes braves i una mica d'hummus. Per entrant vaig fer una amanida de mandarina amb base de pizza. Per plat principal, pit de pollastre a la brasa amb arròs i salsa espanyola. I de postres, unes delicioses copes de iogurt amb galeta i melmelada de maduixa.
     Oi que us ha agradat el menú?? Doncs no patiu, que ara us penjo les receptes (senzilles però delicioses). Són per a tres persones.

HUMMUS
     INGREDIENTS:
          - 200 g cigrons
          - 20 cl oli oliva
          - 3 grills d'all
          - pebre vermell
          - 3 c/s aigua
          - 5-10 gotes de suc de llimona
          - nachos, bastonets de pa torrat o, com he fet jo, bastonets de massa de pizza.
    
     PROCEDIMENT
          Posa tots els ingredients en un recipient alt i tritura'ls. T'ha de quedar una textura de mousse sense trossets.
          Quan ja ho tinguis tot ben triturat, posa la mousse en un recipient pla. Tira-hi una mica d'oli d'oliva per sobre i una mica més de pebre vermell.
          Finalment, clava-hi els bastonets i ja ho podràs servir.

AMANIDA DE MANDARINA
     INGREDIENTS:
          - 120 g mescla d'enciams (les bosses mateixes que vénen al supermercat)
          - 9 olives d'Aragó
          - 3 tomàquets cherry
          - 5 grill de mandarina
          - 1 massa de pizza
          - Oli d'oliva, vinagre de Mòdena, sal, pebre, orenga
          - 15 g pinyons

     PROCEDIMENT:
Exemple de com es fa la base
          Abans de res, neteja bé els ingredients (enciam i tomàquets) i pela els grills de mandarina. I també posa el forn a escalfar a 200ºC. 
          Agafa la massa de la pizza i, amb l'ajuda d'un bol, talla tres rodones. Enfarina-les una mica i posa-les a sobre del bol, que l'has de posar cap per avall en la safata de forn. Quan el forn estigui calent, posa les bases fins que es coguin i es torrin una mica. Quan ja estiguin fetes, guarde-les al forn, així estaran calentes quan les servim.
         Mentre es couen les bases, talla els tomàquets en tres trossos cadascun i prepara la vinagreta. És molt fàcil, agafa un bol i tira-hi 2 mesures d'oli, 1 de vinagre, una mica de sal, un polsim de pebre i un altre d'orenga i, finalment, tira-hi els pinyons. Doncs ja està, ara només et queda remenar i deixa-la reposar fins l'hora de servir l'amanida.
          Ara, que ja ho tens tot preparat i és l'hora d'anar a la taula, agafa les bases, posa-hi uns 40 g d'enciam. A sobre, posa-hi els 3 trossos d'un tomàquet, les 4 olives i 3 meitats de la mandarina. Posa-ho en un plat i aboca-hi una mica de vinagreta per sobre.
          Apa, ja la pots servir!!
NOTA: amb els trossos de massa de pizza restants, pots tallar-los en trossets i fer-los servir com a bastonets de pa per a l'hummus.
COPA DE IOGURT
     INGREDIENTS:
          -3 iogurts naturals (ensucrats o no)
          - xarop de xocolata o caramel, com més t'agradi
          - 5 galetes digestives
          - 1 galeta de xocolata
          - melmelada de maduixa (o la que més t'agradi)

     PROCEDIMENT:
         Tritura les galetes digestives. No les trituris molt, que llavors és massa pastós.
         Abans de començar a posar els ingredients a les copes (o el recipient individuals que vulguis), agafa el pot de xarop i decora la copa com vulguis: fent cercles, línies amunt i avall, tires a l'atzar...
     Agafa 3 copes de còctel  i posa una base de galetes a cadascuna. A sobre, posa-hi una mica de melmelada i reparteix un iogurt entre les tres copes. Repeteix aquest procediment dues vegades més, de tal manera que et quedin tres capes de iogurt.
     Un cop ja tinguis les tres capes, tira-hi un polsim de galeta digestiva per sobre, una cullerada de melmelada al centre i 4 trossets de galeta de galeta de xocolata.
       Si voleu decorar la copa, podeu posar-hi una maduixa del revés, o qualsevol trosset de fruita que "lligui" amb la melmelada que has escollit.
        Apa, ara que ja les tens preparades, guarda les copes a la nevera fins al moment de servir-les.
NOTA: si no vols un iogurt natural normal, també ho pots fer amb un iogurt de soja, de cabra o ovella, o un iogurt desnatat.

¡¡ ESPERO QUE GAUDI-HO D'UN BON DINAR !!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada