dilluns, 6 de maig del 2013

DIA DE LA MARE !

   Hola cocinitaas!!! Ho sento per tenir-vos tants dies sense noves receptes, però és que la feina de la universitat m'impedeix cuinar i fer nous plats. Però bé, no us amoïneu que avui us en penjo dues, així estareu uns dies distrets.
     Aquestes receptes les he fet pel Dia de la Mare, perquè qualsevol mare es mereix això i més. A més a més, les receptes no són difícils de fer ni porten molta feina. I, el més important, estan boníííííííííííísimes!!! És un sopar per llepar-se els dits :)
     Va, em deixo ja de rotllos i us les penjo, que suposo que és el que voleu llegir. Aix! me n'oblidava, són receptes per a 3 persones.

AMANIDA DE FORMATGE DE CABRA (primer plat)
INGREDIENTS:
- 3 làmines de pasta fil·lo
- 100 g enciam
- 1 pastanaga, a ser possible llarga i tIrant cap a   gruixuda
- 15 olives negres
- 6 rodanxes de formatge de cabra

- 3 nous pelades
- 3 naps petits
- oli, sal i reducció de vinagre de Mòdena

PROCEDIMENT:
1. Tallar les làmines de pasta fil·lo en quatre quadrats cadascuna. Llavors, les posem en un bol petit boca abaix i les posem al forn 5 minuts perquè es torrin.
2. Aprofitem que tenim el forn obert per posar a desfer els talls de formatge de cabra.
3. Mentrestant, tallem l'enciam a tires petites; pelem les pastanagues i les tallem a tires amples i primes; pelem els naps o els rentem o els tallem a rodanxes.
4. Quan ja estigui la pasta, la retirem del bol de tal manera que ella mateixa faci la forma del bol. La posem en un plat de postres i a dins hi posem, en aquest ordre, l'enciam, la pastanaga, el nap, les nous, les olives i el formatge.
5. Finalment, l'amanim i la decorem amb la reducció de vinagre.

CANELONS DE TONYINA (segon plat)
INGREDIENTS:
Per als canelons:
- 12 làmines per a canelosn
- 4 llaunes de tonyina
- 1/2 pebrot vermell escalivat
- 1/2 ceba escalivada
- 1 ou dur
- 200 ml tomàquet sofregit
Per a la beixamel:
- 300 ml llet
- 180 g mantega
- 180 g farina

PROCEDIMENT: 
1. Posem a bullir la pasta. Quan estigui, estirem les làmines en un drap per eixugar-les bé i les reservem a la nevera.
 2. Mentrestant, posem la ceba a torrar una mica, fins que estigui cruixent. Si no voleu que faci "crec-crec" quan us mengeu els canalons, obvieu aquest pas.
3. Afegiu el tomàquet sofregit i deixeu-ho una estona fent "xup-xup". A no ser que tireu tomàquet tipus Solis, que llavors no fa falta.
4. Tireu el pebrot tallat a quadrats petits, la tonyina escorreguda i l'ou també tallat petit.
5. Remeu bé fins a aconseguir una pasta homogènia i corregiu de sal i pebre.
6. Deixem refredar la barreja en un col·lador, d'aquesta manera per tot l'oli sobrant.
7. Un cop la barreja està freda, procedim a farcir els canalons.
8. Finalment, preparem la beixamel. Posem els tres ingredients en una olla i, a foc mig tirant cap a baix, remenem sense parar fins a espasar. 
9. I ja muntem la safata. Posem una mica de beixamel a la base, hi posem els canalons i els cobrim amb la resta de la beixamel. Els hi posem formatge per sobre i a dins del forn a gratinar-se!!


TRUFES DE XOCOLATA (postres)
INGREDIENTS (per a 30 trufes):
- 300 ml nata per muntar
- 300 g xocolata negre
- 60 g mantega sense sal
- 1 rajolí de conyac o brandi
- 1 branca de canyella
- ingredients per a decorar: xocolata blanc, fideus de xocolata, festucs picats a quadrats petits, cubs d'ametlla, xocolata en pols...

PROCEDIMENT:
1. Posem a bullir la nata amb la canyella a foc baix.
2. Quan bulli, retirem la canyella i afegim la mantega. Deixem que torni a bullir.
3. Quan bulli, ho retirem del foc i hi afegim la xocolata. Remenem fins a que s'hagi desfet i barrejat bé. També hi afegim el rajolí de conyac.
4. Ho deixem reposar a la nevera durant tota la nit o 12 hores.
5. Finalment, fem les boles i les decorem com més ens agradi.
6. Les posem a congelar.

Espero que us surti molt bo el sopar!! I felicitats a totes les mares :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada