divendres, 31 de maig del 2013

MAGDALENES

     Avui toca una recepta d'allò més fàcil i amb un resultat encara millor. Ahir volia fer un detall als companys  d'aquests dos darrers mesos, però no tenia gaire temps. Total, que vaig pensar que les magdalenes serien una bona opció: fàcils, boníssimes i vistoses.

INGREDIENTS:
- 65 g farina
- 60 g farina de blat (Maizena)
- 1 sobre de llevat
- 4 ous (rovells i clares per separat)
- 80 g sucre
- 4 c/s llet
- Raspadura de llimona

PROCEDIMENT:
     Comencem separant les clares i els rovells. Per una banda, barregem els rovells amb el sucre fins a que la mescla blanquegi i augmenti de volum. D'altra banda, reservem les clares en un recipient alt, on més tard les muntarem.
     Després, afegim la llet en els rovells i tornem a barrejar. Seguidament hi afegim les farines i seguim barrejant fins a obtenir una mescla sense grumolls. I finalment, hi afegim la raspadura de la llimona. Segurament us costarà mesclar, ja que hi ha molta farina per tant poc líquid, però no us preocupeu perquè quan hi afegiu les clares la cosa ja anirà millor.
     Ara munta les clares i afegeix-les. Ja t'és més fàcil barrejar? Però vigila com ho fas, ja que podries desmuntar-les i trencar l'esponjositat. La millor manera és amb una espàtula de baix a d'alt, fins a que quedi una mescla homogènia.
     Finalment, ja només ens queda repartir la massa en els motlles i enfornar-les. El forn ha d'estar precalentat a 200º i un cop posem les magdalenes, el baixem a 180º. I el temps varia en funció de la mida, però més o menys són uns 15-20 minuts.

NOTA: queden molt boniques decorades amb una mica de xocolata per sobra, sobretot si fem dibuixos amb xocolata negre i blanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada