diumenge, 23 de febrer del 2014

PASTÍS DE LES CARMELITES

   Aquest és un pastís boníssim que m'han ensenyat a fer a l'Associació de Dones de l'Ametlla. Així que aquesta publicació els hi dedico a elles, perquè són les millors dones per aprendre a cuina. I també per passar una bona estona, són collonudes :)
   La gràcia d'aquest pastís és que es fa durant 10 dies, no necessita nevera ni electrodomèstics moderns i la massa mare us l'ha de donar algú. La història d'aquest pastís és que, abans de posar-lo a coure, separes tres gots mig plens i els dónes a algú que sàpigues que farà el pastís. O també podeu congelar-vos, així en tindreu per una altra ocasió.

PROCEDIMENT:

  DIA 1 --> Afegir a la massa mare mig got de sucre i un                      de farina. NO REMENAR!
  DIA 2 --> Remenar amb una cullera de fusta.
  DIA 3 --> No tocar!
  DIA 4 --> No tocar!
  DIA 5 --> Afegir mig got de sucre, un de farina i un got                     de sucre. NO REMENAR!
  DIA 6 --> Remenar amb una cullera de fusta.
  DIA 7 --> No tocar!
  DIA 8 --> No tocar!
  DIA 9 --> No tocar!
 DIA 10 --> Afegir 2 gots de farina, 1/2 got de sucre, 1                        rajolí d'oli d'oliva, 1 got de llet, 1/2 got de nous                 pelades i trossejades, 1 sobre de llevat, 2 ous, 1                 poma pelada, 1/2 got de panses i tallada petita,                   1 pessic de sal, canyella, vainilla i ratlladura de taronja.
   Deixar reposar una horeta.
   Coure al forn durant 40 minuts a 180ºC.

Ja veieu que és un pastís amb un procediment llarg, però molt fàcil. Així que, per molt plenes que tingueu les vostres agendes, segur que podeu invertir 10 minuts al dia per fer el pastis. De debò us ho dic, el resultat compensa :)


     

Jo he fet el pastís sense panses. I una part de la massa l'he fet amb pera, en comptes de poma. Amb això vull dir que si vols canviar alguna cosa, cap problema. Aquesta massa accepta moooolts canvis: posar-hi xocolata, posar-hi més fruits secs o treure'n, posar-hi un altre tipus de fruita... O posar-hi una capa de crema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada