diumenge, 23 de febrer del 2014

ROLLITOS DE VERDURA

INGREDIENTS:
  - 250g tonyina escorreguda (guardeu l'oli per cuinar les verdures, us donarà un gustet molt bo)
  - 1 pebrot vermell
  - 1 pebrot verd
  - 1 pastanaga
  - 1 porro (substituïble per una ceba gran)
  - 2 dents d'all
  - 1/2 albergínia
  - 1 carabassó
  - olives farcides
  - pinyons
  - 2 tomàquets vermells
  - 2 c/s de tomàquet sofregit
  - pasta fil·lo
  - condiments: sal, pebre negre, orenga, pebre vermell picant, sucre
  - 1 rovell d'ou per pintar

PROCEDIMENT:
  1. Tallem totes les verdures petites, com més us agradi. Ho podeu tallar a juliana fina, a quadrats petits, deixar-les gairebé picades... aquí podeu escollir vosaltres. Si us agrada trobar-vos els trossos de verdura, o no, mentre assaboriu aquests boníssims rollitos.
       NO ho poseu tot en un mateix plat/bol; els courem en ordre i a poc a poc. Els que podeu ajuntar són: all + porro, carabassó + albergínia, pastanaga + pebrots, tomàquet ratllat + sofregit de tomàquet.
  2. Comencem a cuinar les verdures. Posem a escalfar una cullerada sopera de l'oli de la tonyina. Quan estigui calent, cuinem a poc a poc el porro i l'all. Quan veieu que estan cuinats (color transparent) hi afegiu la pastanaga i els pebrots. Quan ja estiguin cuinats, hi afegiu el carabassó i l'albergínia. Deixeu-ho uns quinze minuts a foc baix, o fins que veieu que totes les verdures ja estan potxades i una mica daurades. Finalment, hi afegiu les olives farcides tallades, el tomàquet i la tonyina esmicolada. Ho deixeu uns 10/15 minuts més a foc baix.
      NO us descuideu de tirar-hi la sal (una culleradeta i mitja), el pebre negre (al gust), el pebre vermell picant (molt poc), l'orenga -al gust- i el sucre (mitja culleradeta).
        I tampoc us descuideu els pinyons! Torreu-los primer una mica en una paella i després els afegiu.
  3. Un cop passat el temps, poseu-ho en un col·lador fi. La finalitat és escórrer el suc, ja que ens interessa que la barreja estigui seca. De no ser així, ens mullaria la pasta fil·lo i l'estovaria.
  4. Un cop ben escorregut, ja podeu muntar els rotlles. La tècnica és molt fàcil: agafeu una fulla de pasta fil·lo i doblegueu-la per la meitat, poseu una mica de pasta en un dels extrems (deixant un parell de centímetres al final) com si volguéssim fer un caneló, dobleguem cap endins els laterals (aproximadament un centímetre) fent que quedi per sobre la barreja, i enrotllem.
       No sé si ho he deixat prou clar; espero que si. Si ho enrotlleu normal, no poseu barreja fins als extrems, perquè es cauria mentre enrotlléssiu.
  5. Quan ja haguem fet tots els rotlles, els pintem amb rovell d'ou i els posem al forn. Aproximadament són uns 4-5 minuts, a 180ºC, amb només el grill i a la part alta del forn. Després fem el mateix per torrar l'altre banda, però només 1 o 2 minuts.

I apa, ja estan preparats! Espero que us quedin boníssims!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada