dilluns, 21 d’abril del 2014

POLLASTRE AMB SALSA DE TARONJA

Ja feia dies que no publicava res, però amb la uni i les pràctiques no tenia temps a res. Avui, però, aprofitant que és Dilluns de Pasqua i que a casa no hi ha mona... doncs he decidit preparar un bon dinar!

   Preparar el pollastre et portarà unes dues horetes, perquè la salsa i la ceba és bona feta poc a poc. Però estic segura que algun dia trobaràs un foradet.

INGREDIENTS:

Pollastre amb salsa de taronja
   - 1 ceba mitjana
   - Suc de 3 taronges ensucrat
   - Ratlladura d'1 taronja
   - 8 talls de pit de pollastre o 4 pits sencers
   - Sal i pebre
   - 1 c/s farina de blat
Acompanyament
   - 350g galets grans
   - 1 ceba tendra
   - 1 carabassó petit
   - 1 pastanaga mitjana
   - 1 dent d'all
   - Sal, pebre, julivert o orenge

PROCEDIMENT:
   L'inici de tots dos menjars és igual: tallem les verdures a juliana, a tires fines i llargues. Jo acostumo a tallar la pastanaga i el carabassó per la meitat (a lo llarg) i després faig les tires, així no queden ni massa llargues ni massa curtes. Aprofitem per salpebrar el pollastre i el ruixar-lo amb una mica de suc de llimona, que li donarà un toc boníssim (es posarà blanc, no patiu que és normal), i també fem el suc de taronja i el reservem prèviament colat per treure-li al màxim la polpa.
   Posem la ceba a coure en dues cassoles diferents, o en una cassola la del pollastre i en una olla petita la de la pasta, juntament amb la pastanaga i l'all. La coem a foc lent i tapada, així el seu vapor ens ajudarà. A més, si cada vegada que treiem la tapa per barrejar, hi tirem l'aigua del vapor, aconseguirem a que no se'ns enganxi tant.
   Quan la ceba ja estigui cuita, en la del pollastre hi posem el pollastre i el marquem i en l'altre, hi afegim el carabassó. Marquem el pollastre i, una vegada fet, el retirem i el reservem en un plat.
   En la cassola del pollastre hi tirem la farina i la daurem. Seguidament hi afegim el suc de la taronja i el pollastre i ho deixem una mitja hora fent "xup-xup". La salsa ha d'espessir, però tampoc no us hi capfiqueu gaire, perquè al refredar-se també espesseix.
En l'altre olla, la de la pasta, una vegada totes les verdures ja estigui cuites i condimentades amb sal, pebre i altres espècies que ens agraden, la retirem del foc i la reservem.
   Posem la pasta a bullir, uns 13-15 minuts. Quan estigui feta, l'escorrem, li tirem una mica d'oli perquè no s'enganxi i la posem en l'olla de les verdures. Remenem vigilant que no es trenqui; la millor manera és tancar l'olla amb la tapa i sacsejar-la sense gaire violència.

   Ja ho tens tot fet! En una olla tens la pasta amb verdures d'acompanyament i en na cassola, el pollastre amb la millor salsa de taronja! Ara, només fa falta que ho serveixis com més t'agradi: en el mateix plat, en plats separats com si fossin primer i segon, el pollastre en un plat i la pasta en un bol...
   Espero que us quedi boníssim!! Segur que us llepareu els dits i sucareu tot el pa de la taula !!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada