dissabte, 5 d’abril del 2014

PAELLA

Avui, tercer cap de setmana de la primavera, ja toca començar a dinar a la terrassa de casa:
solet + paella = DINAR PERFECTE

   Ja feia dies que volia menjar una bona paella, però que estigués feta per mi. Fins ara sempre havia fet la paella amb el meu pare, bé, jo l'ajudava i mirava. Però avui ha sigut al revés (encara que ell diu que no): ell m'ha ajudat a encendre el foc i jo he fet tota la resta. Ah! I també ha posat la cullera a tot arreu, desfent-me la bellesa de la meva pobra paella... Què hi farem, és ell i no el podré canviar mai :)


INGREDIENTS:
Sofregit:
   - 1 tomàquet madur
   - 1 ceba gran
   - 1 dent d'all gran
   - 1 pastanaga petita
   - 1/2 pebrot verd
   - 1/2 pebrot vermell
   - 1 tassa petita de vi blanc
Condiments peix:
   - 2 calamars mitjans
   - 3 gambes
   - 6 musclos
   - petxines
Condiments verdures:
   - 1 carxofa
   - 1 grapat de pèsols frescos
Per a preparar-la:
   - 3 c/s d'oli d'oliva amb all i julivert
   - 6 tasses petites d'arròs
   - 20 tasses petites de fumet de peix (3 vegades la quantitat d'arròs + una mica més)
   - tot lo anterior

PROCEDIMENT:
    1. Posem la picada d'all i julivert en oli en la paella. Abans que l'all s'hagi daurat molt, aprofitem per fer les gambes i les petxines, tot a la vegada. Ho reservem en un plat.
    2. Escalfem dues cullerades d'oli i hi afegim la ceba i l'all, tallats petits. Quan estiguin mig cuits hi afegim la pastanaga i els pebrots, també tallats petits. Quan ja estigui tot cuit, hi tirarem el tomàquet ratllat i el vi blanc i ho deixem fent "xup-xup" fins que s'hagi evaporat tot l'alcohol del vi.
    3. Un cop tot l'alcohol s'hagi evaporat tirem les rodanxes de calamar i les fem a foc viu.
   4. Quan el calamar ja està fet, tirem l'arròs i el daurem una mica. Per evitar que es crem hi tirem dues c/s d'oli i el remenem constantment.
   5. Quan l'arròs ja estigui daurat, hi tirem el fumet de peix amb els pèsols i les carxofes. Al principi remenem perquè tot quedi ben barrejat, però els últims 10 minuts no hem de tocar l'arròs. El que hem de fer, perquè no s'enganxi, és "sacsejar" la paella pel mànec, rotant-la amb cops secs uns 90º.
   6. Quan ja ens quedin aquests 10 minuts, podem les gambes, els musclos i les petxines amb "estil". Vaja, que decorem la paella amb aquests tres ingredients tan bons que la mare natura ens ofereix jejeje.
TEMPS DE COCCIÓ DE L'ARRÒS: 15 minuts (confirmeu-ho amb les instruccions del paquet d'arròs)


   * Des del principi de la preparació, hem de tenir el fumet de peix en un cassó escalfant-se, perquè així estarà calent quan el necessitem. A més, l'aprofitem per bullir els pèsols i la carxofa.
   *En un altre cassó fem els musclos al vapor, així perden la sorra que porten.    **Per que siguin més gustosos, podem posar una fulla de llorar dins d'aigua.

Jo he fet la paella a la barbacoa, que és a on millor queda. Però si no podeu no passa res, segur que també us queda boníssima. Si voleu que us quedi amb una capa cruixent i no teniu barbacoa, doncs poseu-la els últims 5 minuts al forn.

Espero que us quedi igual de bona que a mi. I si voleu envieu les fotos, a veure qui és el lector més artista !!  :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada