dimarts, 25 de novembre del 2014

XOCOLATA AMB FRUITS SECS

   

 En la publicació anterior us he penjat una recepta light i que, perfectament, poden ser unes postres per a un dels menjars familiars de Nadal, o simplement per tenir a casa i anar menjant una miqueta cada dia. Però ara us penjo una recepta perfecte per acompanyar el cafè i que, a més, també lliga amb la recepta anterior.
   Es tracta de xocolata negre amb fruits secs, que pot suplir el torró. També és de xocolata, però és casolà i sempre queda més vistós.



INGREDIENTS:
   - Xocolata per a fondre (negre, blanca o amb llet)
   - Fruits secs torrats
   - Nous
   - Panses
   - Coco ratllat

PROCEDIMENT:
   1. Comencem desfent la xocolata, amb un rajolí d'oli d'oliva suau (li dóna un toc brillant). Mentre esperem, anem preparant film transparent ben estirat i, si tenim un rotlle de silicona, doncs el posem en un lloc pla (el més ideal, a sobre del marbre de la cuina).
   2. Quan la xocolata estigui perfectament desfeta, fem rodones fines (però no ens passem, que sinó la desenganxar-les se'ns trencaran) a sobre del film o la silicona. I les decorem amb els fruits secs i les panses. Per sobre li podem tirar una mica de coco ratllat o, si no en tenim, ratllem xocolata blanca (si ho hem fet amb xocolata negre o amb llet) o amb xocolata negre (si ho hem fet amb xocolata blanca).
   3. Ho deixem unes hores assecant-se, sense tocar-ho. Ho desenganxem i ho guardem dins d'una caixeta o tupper en un armari o dins del forn. A ser possible evitem posar-ho dins de la nevera, perquè llavors la xocolata agafarà aquell reflex blanc que li treu la brillantor. 


Ja veieu, tampoc és tan difícil ni comporta molt temps. I és perfecte per als cafès!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada