dijous, 6 de desembre del 2012

BRAÇ DE GITANO DE TARONJA

Holaaa!!

     Aquesta setmana us penjo una recepta de reposteria boníssima. Jo la vaig fer un dia que van venir dues amigues, i se'n van menjar la meitat!! Això vol dir que els hi va agradar. A més a més, és apte per a celíacs i intol·lerants a la lactosa.
I també us ensenyaré un truc per a què no se'ns trenqui la massa al enrotllar-la.

INGREDIENTS
Per a fer l'almívar:
- 0.25 L suc de taronja
- 25g sucre
- 1 c/c licor (el que més us agradi)
- Ratlladura de taronja
Per al farciment:
- 0.5 L suc de taronja
- 4 rovells
- 100g sucre
- 30g farina de blat (Maizena)
Per a la massa:
- 4 ous
- 100g sucre
- 120g farina de reposteria
- 1 polsim de sal
- Ratlladura de taronja

PROCEDIMENT:
     Primer de tot començarem preparant l'almívar. Posa tots els ingredients en una olla petitat al foc. Quan ja faci uns 3-5 minuts que bull, apaga el foc i retira la olla.

     Després, prepararem el farciment, ja que ha d'estar a temperatura ambient quan el posem a la massa. La preparació és simple i ràpida: posem els rovells, el sucre i la farina de blat en una olla, però encara no engegarem el foc. Quan ja tinguem una barreja fina i sense grumolls, hi afegim em suc de taronja i engeguem el foc. No ha de bullir, hem d'escalfar la barreja fins a que espessi (jo h poso al 6-5, de 9 nivells que té la vitro).
     Quan espessi, deixem la crema apartada del foc perquè s'atemperi. És important que mentre s'estigui refredant la filmem amb film transparent, així no se'ns farà una "crosta".

     Per acabar amb les tres preparacions, farem la massa. Per començar, barregem els ous amb el sucre fins que obtinguem una barreja blanquinosa. Després hi afegim la farina (si no tenim farina de reposteria, podem utilitzar farina normal) i el polsim de sal.         
     Barregem fins a obtenir una massa fina i sense grumolls. I, per acabar, la posem en un motlle gran i pla i ho coem al forn 12 minuts a 180ºC. Quan tinguem la massa estesa al motlla, li podem tirar una mica de ratlladura, així li donem un toc bonic.
     Just acabada de treure el forn, la posem sobre d'un tovalló net de cotó i l'enrotllet. I, després, posem la massa enrotllada dins d'un motlle de braç de gitano (si no en tenim, podem utilitzar una ampolla de plàstic partida per la meitat). La deixem enrotllada i tancada fins al moment de farcir-la.
    
     Ja per acabar amb la preparació, símplement hem d'obrir el rotlle de massa, pintar-lo amb l'almívar i farcir-lo amb la crema. I, finalment, el guarnim amb una barreja que el farem amb tres cullerades de crema i dues d'almívar. 
     Si el "pintem" amb aquesta cobertura, li donarem una capa brillant i més maca que la massa. I també li podem tirar una mica de ratlladura de taronja (millor filets grans i prims).
     També podem decorar el braç de gitano amb ametlla crocant o crema cremada. Si ho fem amb el crocant, pintem la massa amb almívar i ràpidament l'arrebossem amb crocant. O si el volem amb crema cremada, agafem una mica de la crema que tenim, o fem crema pastissera, hi afegim sucre en abundància i el cremem.

Espero que us agradi i... A MENJAR!!

La recepta, millor fer-la un o dos dies abans, aixó tot agafa més gust a taronja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada