dimarts, 25 de desembre del 2012

PASTÍS DE FRUITA

     Aquest és un pastís molt fàcil de fer, però que apassiona a la meva germana. Sempre em demana que li faci, així que deu voler dir que està molt bo.
     A més a més, es pot adaptar fàcilment a tots els gustos. Que us agraden més les maduixes, doncs el fem tot de maduixes; si us apassionen les pomes, doncs tot de poma; que us agrada una mica tot, doncs hi posem diferents fruites... I no només amb fruites naturals, també es pot fer amb fruit secs o fruites en almívar.
     El que he fet jo porta maduixa, kiwi, raïm i mandarina. I certament, estava boníssim!!

INGREDIENTS:
- 1 massa de pasta de full
- 1/4 L de crema pastissera
       + 250 cl llet sencera
       +  10 cl llet sencera freda
       + 35 g sucre
       + 20 g farina
       + 6 g farina de blat
       + 2 ous
- 1/2 kiwi
- 15 granes de raïm
- 1 mandarina
- 300 g de maduixa
- Almívar
     + 10 ml aigua
     + 60g sucre

PREPARACIÓ:
- Començarem fent la massa de pasta de full. Primer la coem en sec durant 10 minuts (jo ho faig amb macarrons) a 180ºC, amb el forn ja pre.escalfat. Passats aquesta estona, retirem els macarrons i la coem 5 més, o fins que veiem que ja està feta. I, per acabar, la posem uns 3-5 minuts a la part superior, ja que així se'ns torrarrà una mica i quedarà més maca i més bona. Un cop la treiem del forn, quan encara està calenta la podem pintar amb una mica de clara d'ou, així li donem un toc brillant.
- Mentre fem la massa, podem aprofitar per fer la crema pastissera. En un cassó posem la llet amb alguna espècia aromàtica (canyella, vainilla) o la pell de mitja llimona fins que bulli. A part, barregem la farina de blat, la farina i el sucre i, quan ja estiguin els tres ingredients incorporats, hi afegim els ous. Un cop tinguem la pasta resultant per una part i la llet bullint per l'altre, retirem de la llet l'aromatitzants (si és que l'hem afegit sencer) i hi incorporem la barreja. Aquest últim pas s'ha de fer ràpid, ja que s'ha de barrejar a l'instant. De no ser així, l'ou ens quallaria i no es faria la crema. Per acabar amb la crema, remenem durant 5-10 minuts en el cassó, a foc baix, fins que la crema agafi consistència i no tingui cap grumoll. La reservem en el mateix recipient, tapant-la amb paper film al buit (així no se'ns farà crosta).
- Un cop feta la crema i la massa, tallem la fruita com vulguem. La podem pelar i treure-li la pell o deixar-la sencera, tallar-la recta o en esviaix... com més ens agradi.
- I ja només ens queda muntar el pastís. Posem una capa de crema i després hi afegim la fruita. Un cop ja està tota la fruita col·locada ho pintem amb l'almívar i a MENJAAAAR!!!
- Per fer l'almívar l'únic que hem de fer és posar l'agua i el sucre a bullir en un cassó. Sabem que l'amívar està fet perquè si ens en posem una mica entre dos dits, quan els separem es crei un filet prim i resistent, amb una textura viscosa.

QUE APROFITIII

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada