dilluns, 2 de febrer del 2015

LA COSA VA DE TRUITES


Hola de nou gent! Avui la cosa va de truites, amb dedicatòries incloses. La truita de patates va per la co

mpanya de pis, que la pobre trobar a faltar el menjar mediterrani i ja s'estava morint de ganes de tornar a menjar-ne una. I la de pèsols és pel Luís, un amic colombià que es va quedar sorprès per la meva afició als pèsols :)
I també van per a tots vosaltres, perquè ajudeu a que el meu blog tiri endavant i em mantingui motivada per continuar publicant.




INGREDIENTS:
   - 3 patates mitjanes
   - 2 cebes
   - 6 ous
   - 1 tassa de pèsols
   - 1/3 de tassa de llet

PROCEDIMENT:

   1. Comencem pelant les pat

ates i la ceba. Per una banda, tallem les patates a quarts, i els quarts els tallem a "llesques" d'un parell de mil·límetres d'ample. I la ceba la tallem a quadrats petits.
   2. Agafem dues cassoles i les omplim d'aigua. A la més petita i posem els pèsols a bullir; i a la més gran i posem les patates. I en una paella amb un raig d'oli, hi posem a coure la ceba a foc mig-baix i tapada amb la tapa (la pròpia aigua de la ceba crearà vapor i ens ajudarà a que es cogui més ràpid).

   3. Agafem un bol gran i batem els ous. Hi afegim la llet i ho salpebrem al gust.


   4. Ara que ja tenim els pèsols bullits, les patates també bullides i la ceba cuita, agafem dues paelles netes, els hi posem un raig d'oli d'oliva i les posem a escalfar.
   5. Per una banda, separem un cullerot i mig de la barreja d'ou i l'hi afegim els pèsols i una mica de la ceba cuita. Aquesta truita la farem en la paella més petita, quan l'oli ja estigui calent. I per l'altra banda, afegim la patata i la resta de la ceba a la barreja dels ous i també, quan l'oli estigui calent, doncs ja ho podem posar a la paella.

   6. Només ens queda esperar a que es coguin una mica per poder-les girar. Us recomano que feu les truites a foc mig-baix, perquè sinó es cremarà i no la podreu girar perquè encara estarà massa crua. I una altra recomanació, 100% útil, és utilitzar el plat del microones per girar les truites. No trobareu un plat més pla en tota la casa, o això és el que em passa a mi...




I ara, ja com a súper-mega-recomanació, és que suqueu unes llesques de pa de pagès amb tomàquet, oli i sal i hi poseu les truites a sobre. No hi ha menjar més bo que aquest!

BON PROFIT :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada